Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Lezing ~ Eric Moormann: God op aarde: Keizer Domitianus

10 februari 2022, 13:30 - 14:40

God op aarde. Keizer Domitianus is een grote tentoonstelling (van 17 december 2021 t/m 22 mei 2022) in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden met honderden bruiklenen uit Europa en de VS, gewijd aan de elfde keizer van het Romeinse rijk. Domitianus (51-96; keizer van 81 tot 96) genoot bij leven een goede reputatie bij leger en volk van Rome. Hij bracht veel tot stand en was succesvol in militaire campagnes. De elite van de senaat en aanverwante rijke kringen voelden zich echter tegengewerkt en vooral niet gewaardeerd en daarom verongelijkt. Hun negatieve oordeel vond zijn neerslag in latere bronnen en heeft geleid tot het slechte imago van de keizer. Eric Moormann heeft meegewerkt aan de samenstelling van de tentoonstelling en schreef, met Nathalie de Haan, een begeleidend boek. Hij geeft een korte inleiding op de tentoonstelling en tijdens de rondgang kunt u vragen stellen of met hem in debat gaan.

Eric Moormann is sinds mei 2021 emeritus hoogleraar klassieke archeologie aan de Radboud Universiteit. Hij is nog steeds Presidente van de vereniging Dante Alighieri Amsterdam en begeleidt de in principe jaarlijkse excursie(s) naar steeds een ander gebied van Italië.

Locatie en aanvang
De lezing wordt in het Rijksmuseum voor Oudheden (RMO) in Leiden gehouden. De lezing vindt plaats in de Leemanszaal en vangt aan om 13.30 uur. De lezing duurt een uur. 
In verband met de huidige RIVM-voorschriften mogen er maximaal 15 personen in deze zaal worden toegelaten. Bij grote belangstelling zal er een tweede lezing om 14.45 uur worden gehouden. 
Voorafgaand of na afloop van de lezing kunt u de tentoonstelling op eigen gelegenheid bezoeken.
 
Aanmelden lezing
U dient zich vooraf aan te melden via info@danteamsterdam.nl. In eerste instantie wordt u ingedeeld voor de lezing van 13.30 uur. Zodra deze is volgeboekt, wordt u aangemeld voor de tweede lezing van 14.45 uur. U ontvangt hiervan een bevestiging. Meldt u tijdig aan, want vol = vol.
 
Museumbezoek
Om de lezing te kunnen bijwonen dient u in het bezit te zijn van een toegangskaart voor het museum. Houd er bij het reserveren van een slot rekening mee of u de tentoonstelling voorafgaand of na afloop van de lezing wilt bezoeken en voor welke tijd u voor de lezing bent ingedeeld. Voor het reserveren van een ticket en aanvullende informatie en toegangsregels voor het museumbezoek gaat u naar de website van het RMO: https://www.rmo.nl
 
N.B. De lezing zal stipt op de aangegeven tijd beginnen. Zorg er dus voor dat u op tijd aanwezig bent!

 

Gegevens

Datum: 10 februari 2022
Tijd: 13:30 - 14:40
Event CategoryLezing Nederlands

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Amsterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst