Italiaanse Les

Home / Italiaanse Les

 Samenwerking met Taalhuis Amsterdam

Voor de taalcursussen werkt Dante Alighieri Amsterdam samen met Taalhuis Amsterdam. Taalhuis Amsterdam is een gerenommeerd instituut om Italiaans te leren. Naast verschillende typen taalcursussen organiseren ze ook andere activiteiten op het gebied van de Italiaanse taal en cultuur. Met de komst van deze samenwerking zullen er bovendien speciaal voor leden van Dante gedurende het seizoen aparte activiteiten georganiseerd worden.

 

 

Algemeen:
Taalhuis Amsterdam is een huis voor mediterrane talen in hartje Amsterdam, waar je Italiaans, Grieks, Spaans, Farsi, Arabisch, Turks, Hebreeuws, Frans, Latijn and Engels kunt leren van ervaren en bevlogen taaldocenten. Er zijn ook cursussen Nederlands als tweede taal (NT2). Achter de Dam, naast de Hortus Botanicus en achter het Vondelpark vind je de unieke leslocaties een uitgebreid programma, lessen in kleine groepjes en heerlijke koffie.

De docenten organiseren ook speciale cursussen zoals boekenclubs, en culturele evenementen zoals filmavondjes en museumtrips. Eens in de zoveel tijd reist de school met studenten naar verschillende bestemmingen rond de Middellandse Zee, voor een echte onderdompeling in de taal en cultuur.

 

Italiaans leren? Volg een cursus bij Taalhuis Amsterdam

‘Prego, entrate!’, zo verwelkomen de Italiaanse docenten van Taalhuis Amsterdam je aan het begin van de les. Of je nu Italiaans wilt leren voor je werk, omdat je graag naar Italië op vakantie gaat, omdat je geïnteresseerd bent in de Italiaanse kunst en cultuur of omdat je graag een nieuwe uitdaging aangaat: bij Taalhuis Amsterdam ben je van harte welkom en is er voor iedereen de juiste cursus te vinden.

Alle docenten Italiaans van Taalhuis Amsterdam zijn moedertaalsprekers en komen uit alle hoeken van Italië. Francesca, coördinator van het Italiaanse team: “We zijn allemaal opgeleid om Italiaans als tweede taal te geven en hebben allemaal ruime ervaring in het lesgeven. We helpen je graag bij het bereiken van je persoonlijke doelstelling. Of dat nu de voorbereiding voor een vakantie naar Toscane is, een zakelijke bespreking in Milaan of het lezen van Italiaanse literatuur. We kunnen je begeleiden in je voorbereiding op CILS-examens – Certificate of Italian as a foreign Language – , maar ook op een casual gesprekje met een leuke Italiaan!”

Cultuurcursussen
Bij Taalhuis Amsterdam gaan taal en cultuur hand-in-hand. Tijdens de lessen leer je dus niet alleen de taal, maar maak je ook kennis met Italiaanse gewoontes en gebruiken. In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van authentiek materiaal, zoals krantenartikelen en filmpjes, en word je uitgenodigd hierover te discussiëren. Francesca: “Voor mensen die na hun kennismaking met het Italiaans nog verder in de cultuur willen duiken, organiseren mijn collega’s boekenclubs en Italiaanse filmavonden. We hebben een fantastische cursus ‘Italië vandaag’ waarin het nieuws van de dag centraal staat. Ook organiseren we regelmatig ‘losse’ evenementen, zoals een Italiaanse kookworkshop. En we gaan met onze cursisten op reis! We zijn al naar Sardinië, Sicilië, Bologna en Napels geweest en dit jaar gaan we Perugia verkennen.

 

Lessen in Amsterdam én online!
De interactieve lessen van Taalhuis Amsterdam, waar je naast Italiaans ook lessen in andere mediterrane talen en Nederlands voor anderstaligen vindt, worden verspreid over verschillende locaties in Amsterdam gegeven. Daarnaast vind je ook een uitgebreid aanbod online cursussen. En je kunt uiteraard ook voor privélessen kiezen.

 

Caffè Parlante

Een keer per maand op vrijdagochtend is er in Taalhuis Amsterdam een Caffè Parlante om met een kopje koffie Italiaans te oefenen onder begeleiding van een van onze docenten en zo het ‘fine settimana’ goed te beginnen.

Alle niveaus vanaf A2 zijn welkom. Schrijf je van te voren in en laat weten wat je niveau (ongeveer) is, zodat de docent de onderwerpen en activiteiten voor conversatie kunnen voorbereiden.

  • Een keer per maand op vrijdag
  • De data van seizoen 24/25 zijn: 1 december, 26 januari,  1 maart,  29 maart,  31 mei,  28 juni

* Tweede Schinkelstraat 26

* €10,- inclusief een kopje koffie/ Gratis voor leden van Dante Alighieri*

(*stuur een email naar info@taalhuisamsterdam.nl om te in te schrijven, of selecteer ‘invoice’ en we zetten je gratis op de lijst)

 

Enthousiast geworden? Hier [https://taalhuisamsterdam.nl/nl/cursusselectie/italiaans/] vind je meer informatie over de Italiaanse lessen bij Taalhuis Amsterdam en de open dag op 2 september [https://taalhuisamsterdam.nl/nl/evenement/open-dag-op-2-september/].