Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sanne de Boer ~ Mafiopoli: Een zoektocht naar de ‘Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië

20 april 2021, 20:15 - 22:30

Vlak nadat journaliste Sanne de Boer naar een idyllisch dorp in Zuid-Italië verhuist, wordt er in de buurt een man doodgeschoten. Het slachtoffer blijkt lid van de ’Ndrangheta, de maffia uit Calabrië. De moord is het begin van een jarenlange zoektocht naar de mysterieuze ’Ndrangheta. Hoe kon er in een sprookjesachtige uithoek van Italië zo’n onstuitbare criminele multinational ontstaan? Wat maakt deze maffia zo ouderwets en provinciaals en tegelijkertijd zo modern en werelds?

In haar boek Mafiopoli vertelt Sanne de Boer de verhalen van dorpsgenoten, ondernemers, openbaar aanklagers en kroongetuigen. Ze schetst een onthullend beeld van een uiterst geraffineerde maffia die in heel Europa, en zeker ook in Nederland, een stevige voet aan de grond heeft gekregen.

In deze lezing voor Dante Alighieri Amsterdam vertelt Sanne de Boer over haar journalistieke onderzoek en persoonlijke ervaringen. Ze beantwoordt ook graag uw vragen over de ’Ndrangheta en over de manier waarop deze maffia internationaal beter kan worden bestreden.

Sanne de Boer (1979, www.sannedeboer.nl) woont sinds 2006 in Calabrië en is de eerste buitenlandse journalist die vanuit daar schrijft over de ’Ndrangheta. Ze is een veelgevraagd researcher en maakte reportages voor onder meer De Correspondent, Nieuwsuur, Reporter Radio, de VPRO, OneWorld en Italië Magazine. Mafiopoli: Een zoektocht naar de ’Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië (Nieuw Amsterdam, 2020) is haar eerste boek. Het is inmiddels genomineerd voor de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek en zal ook uitkomen in een Duitse en Italiaanse vertaling.

Gegevens

Datum: 20 april 2021
Tijd: 20:15 - 22:30
Evenement CategoryLezing Nederlands

Locatie

Locatie: ZOOM

Organisator

Organisatie: Dante Alighieri Amsterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst