Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Film ~ Habemus Papam (2011)

27 maart, 19:30 - 22:00

Regie: Nanni Moretti
Duur: 104 min.
Ondertiteling: Nederlands
Met: Michel Piccoli, Margherita Buy, Jerzy Stuhr, Nanni Moretti
 Inleiding: Jeanette Noltes

Synopsis

Habemus Papam ofwel ‘We hebben een Paus’, de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe Paus heeft gekozen, begint met de dood van de Paus en het conclaaf dat zijn opvolger kiest.

Eenmaal gekozen raakt de nieuwe Paus (Michel Piccoli) in een diepe persoonlijke crisis, vanwege de vele verantwoordelijkheden die hem boven het hoofd hangen. Overal ter wereld wacht men in spanning op de officiële bekendmaking van de Paus, maar deze durft zich niet te laten zien. Op het Vaticaan zit men met de handen in het haar. Ze schakelen de hulp in van een psychoanalyticus (Nanni Moretti). Deze komt niet veel verder. Wanneer de Paus vervolgens de benen neemt, blijven de Kardinalen, de verbijsterde psychoanalyticus en een wanhopige PR-functionaris ‘gevangen’ achter in het Vaticaan.

De zaal is vanaf 19.00 uur open. Aanvang van de film: 19.30 uur. Entree is gratis voor leden van Dante Alighieri Amsterdam. Niet-leden kunnen op de avond lid worden of een toegangsprijs betalen van €5,-. Consumpties zijn tegen betaling. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Gegevens

Datum: 27 maart
Tijd: 19:30 - 22:00
Evenement CategoryFilmvertoning

Locatie

Locatie: Het Amsterdams Lyceum
Adres: Valeriusplein 15
Amsterdam, 1075 BJ

+ Google Maps

Organisator

Organisatie: Dante Alighieri Amsterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst