Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ~ Marc Permeke: Gian Lorenzo Bernini

20 maart, 20:15

Welke invloed heeft het enorme innovatieve vermogen van Gian Lorenzo Bernini op het 17e eeuwse pauselijke Rome en de ‘belle arti’?

Al van jongs af aan openbaart zich bij het beeldhouwwerk van Bernini zijn scheppend vermogen in technisch en conceptueel opzicht. Op diverse terreinen is hij grensverleggend waarbij ook nog op de achtergrond het dispuut van de suprematie tussen schilderkunst en beeldhouwkunst speelt. Als architect en stedenbouwkundige laat hij tevens zijn sporen achter. Zijn opdrachtgever en goede vriend paus Urbanus VIII Barberini zag in hem de ‘Michelangelo van de 17e eeuw’.

Marc Permeke is tot aan zijn pensionering in 2012 werkzaam geweest als hogeschooldocent Management Toerisme aan Breda University of Applied Sciences (BUas). Zijn sterke band met Italië is ontstaan tijdens een verblijf van acht jaar in Rome en op Sicilië.
Zijn kunsthistorische kennis heeft hij verbreed en verdiept met de deeltijdopleiding Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit Leiden. Marc geeft al ruim 10 jaar lezingen en cursussen over Italiaanse steden, regio’s en kunstenaars.

N.B.
Voorafgaand aan de lezing vindt de jaarlijkse Assemblea Generale plaats. De jaarvergadering vangt aan om 19.30 uur.

Aanvang van de lezing: 20.15 uur. Entree is gratis voor leden van Dante Alighieri Amsterdam op vertoon van de uitnodiging. Niet-leden kunnen op de avond lid worden of een toegangsprijs betalen van €5,-. Dit is inclusief koffie/thee vooraf en een glas wijn na afloop van de lezing. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Gegevens

Datum: 20 maart
Tijd: 20:15
Evenement CategoryLezing Nederlands

Locatie

Locatie: Het Amsterdams Lyceum
Adres: Valeriusplein 15
Amsterdam, 1075 BJ

+ Google Maps

Organisator

Organisatie: Dante Alighieri Amsterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst