Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Film ~ Kaos (1984) Deel 1 & 2

24 januari, 19:30 - 22:00

Regie: Paolo en Vittorio Taviani
Duur: 90 min.
Ondertiteling: Nederlands
Met: Omero Antonutti, Claudio Bigagli, Margarita Lozano, Franco Franchi, Biagio Barone
Inleiding: Jet Rudolph

Synopsis

Kaos is een poëtische verfilming van vijf novellen van Luigi Pirandello die zich afspelen op het negentiende-eeuwse Sicilië. Deze avond worden de eerste twee verhalen vertoond.

I. L’Altro Figlio

Dit verhaal gaat over een moeder wier twee zoons naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd. Ze heeft sinds 14 jaar niets meer van hen gehoord, maar ze geeft nog steeds de voorkeur aan hen boven een derde zoon, die is achtergebleven en die probeert zijn moeder te helpen en te plezieren. De reden waarom ze hem volledig mijdt, wordt uitgelegd in flashbacks naar gebeurtenissen in 1860, na de aankomst van Garibaldi op Sicilië.

II. Mal di Luna

Drie weken na hun huwelijksreis ontdekt Sidora dat haar man Batà ’s nachts tijdens volle maan buiten huilt als een weerwolf en krabbelt om weer binnen te komen. Batà probeert zijn huwelijk te redden door de knappe Saro ‘s nachts bij volle maan bij hen thuis op Sidora te laten passen.

De zaal is vanaf 19.00 uur open. Aanvang van de film: 19.30 uur. Entree is gratis voor leden van Dante Alighieri Amsterdam. Niet-leden kunnen op de avond lid worden of een toegangsprijs betalen van €5,-. Consumpties zijn tegen betaling. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Gegevens

Datum: 24 januari
Tijd: 19:30 - 22:00
Evenement CategoryFilmvertoning

Locatie

Locatie: Het Amsterdams Lyceum
Adres: Valeriusplein 15
Amsterdam, 1075 BJ

+ Google Maps

Organisator

Organisatie: Dante Alighieri Amsterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst