Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Film ~ Kaos (1984) Deel 3 & 4 


30 januari, 19:30 - 22:00

Regie: Paolo en Vittorio Taviani
Duur: 90 min.
Ondertiteling: Nederlands
Met: Omero Antonutti, Claudio Bigagli, Margarita Lozano, Franco Franchi en Biagio Barone
Inleiding: Jet Rudolph

Synopsis

Deze avond worden de laatste twee films van de vierluik en de epiloog getoond.

 

III. La giara

In dit komische gedeelte bestelt een feodale landheer (Don Lollò) een zeer grote pot (‘la giara’) voor zijn olijfolie, maar de nieuwe pot breekt vrijwel onmiddellijk onder mysterieuze omstandigheden. ‘Pottenfixer’ Zi’ Dima, beroemd om zijn geheime lijmrecept, wordt geroepen om de pot te repareren. Zi’ Dima slaagt erin de pot met zichzelf erin te repareren, maar Don Lollò weigert de pot opnieuw kapot te maken.

IV. Requiem

Gemotiveerd door de aanstaande dood van hun landeigenaar proberen boeren in een afgelegen gehucht op gronden die eigendom zijn van een baron het recht te verkrijgen om hun doden ter plaatse te begraven in plaats van in de stad, op minimaal een dag lopen verwijderd. De baron weigert en carabinieri begeleiden de boeren terug naar hun gehucht om het begin van een kerkhof dat de boeren aan het bouwen zijn, af te breken.
V. Epiloog

Schrijver Luigi Pirandello keert terug naar Sicilië. In een gesprek met zijn dode moeder leert hij eindelijk hoe hij zijn ultieme verhaal moet schrijven.

De zaal is vanaf 19.00 uur open. Aanvang van de film: 19.30 uur. Entree is gratis voor leden van Dante Alighieri Amsterdam. Niet-leden kunnen op de avond lid worden of een toegangsprijs betalen van €5,-. Consumpties zijn tegen betaling. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Gegevens

Datum: 30 januari
Tijd: 19:30 - 22:00
Evenement CategoryFilmvertoning

Locatie

Locatie: Het Amsterdams Lyceum
Adres: Valeriusplein 15
Amsterdam, 1075 BJ

+ Google Maps

Organisator

Organisatie: Dante Alighieri Amsterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst